Καιρός: Έρχεται πολύ θερμή αέρια μάζα από την Αφρική - Ποιες περιοχές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς

Με τι καιρό θα ψηφίσουν σήμερα οι Έλληνες; Νέο κύμα ζέστης με 40άρια από τη νέα εβδομάδα
Καιρός: Έρχεται πολύ θερμή αέρια μάζα από την Αφρική - Ποιες περιοχές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς
2'

Με τα μελτέμια μέσα στο Αιγαίο να κυριαρχούν, μετριάζοντας τη ζέστη για την ηπειρωτική χώρα, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή μέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα ενώ προς το απόγευμα θα αναδειχθούν κάποιες αστάθειες που θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στη χώρα θα κυμανθεί από 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να κυμαίνονται στα 4-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές συννεφιές, οι άνεμοι στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι από τη νέα εβδομάδα έρχεται μια πολύ θερμή αέρια μάζα από την Αφρική προς την κεντρική Μεσόγειο, η οποία θα φτάσει και στη χώρα μας.

Από την Τρίτη λοιπόν αναμένεται σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας που θα αγγίζει τους 40 βαθμούς.

Καιρός: Στον «φούρνο» η χώρα με πάνω από 40 βαθμούς

Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τη βόρεια Αφρική επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και με έμφαση το ανατολικό της κομμάτι. Η κορύφωση αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής αναμένεται το διάστημα Τετάρτη με Παρασκευή με τον υδράργυρο να ξεφεύγει και πάνω από τους 40 βαθμούς. Αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα φαίνεται να εκτονώνεται με τη μεγαλύτερη έντασή της προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια της χώρας.

Μετά και την Παρασκευή, οι βοριάδες φαίνεται να παίρνουν και πάλι την σκυτάλη για να απομακρύνουν ή και να εκφυλίσουν αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο συμβατές και για την εποχή θερμοκρασιακές συνθήκες παραμένοντας όμως και πάλι σε πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή