Καύσωνας: Πάνω από 80 βαθμούς Κελσίου φτάνει η θερμοκρασία σε ταράτσες κτηρίων

Θερμικό drone καταγράφει θερμοκρασίες άνω των 80 βαθμών Κελσίου σε ταράτσες κτηρίων, με τον καύσωνα να επελαύνει.
Καύσωνας: Πάνω από 80 βαθμούς Κελσίου φτάνει η θερμοκρασία σε ταράτσες κτηρίων
EUROKINISSI.
1'

Στον… φούρνο βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μαρτυρούν πως η σημερινή (13/06) θα είναι η θερμότερη μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολόγοι «κρούουν» το καμπανάκι για προσοχή, ιδιαίτερα στις περιοχές που ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σε εικόνες από θερμικό drone, αποκαλύπτονται οι συνέπειες του συνδυασμού υψηλών θερμοκρασιών, πυκνής δόμησης και έλλειψης «πρασίνου» μέσα στις πόλεις. O χειριστής θερμικού drone, Σπύρος Τάπας, μοιράσθηκε την εμπειρία του από τις καταγραφές των θερμοκρασιών στην Αθήνα, μιλώντας στο ACTION24.

«Η υψηλότερη θερμοκρασία εντοπίζεται στις ταράτσες των κτηρίων που βρίσκονται οι κλιματιστικές μονάδες, αφού μπορεί να ξεπεράσουν τους 80 βαθμούς Κελσίου» ανέφερε, σημειώνοντας ότι μέσα στον Ιούλιο, οι θερμοκρασίες στις ταράτσες μπορεί να φτάνουν ακόμη και τους 100 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον κ. Τάπα, είναι πολύ νωρίς για τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Όμως, αυτές δεν επηρεάζουν μόνο τις κτηριακές υποδομές. Οι λαμαρίνες των οχημάτων απορροφούν τη θερμότητα σαν… σφουγγάρι. Το drone κατέγραψε θερμοκρασία 99 βαθμών Κελσίου σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Στο έδαφος, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Στη νησίδα της λεωφόρου Αθηνών κατεγράφη θερμοκρασία 78 βαθμών Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή