Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα Χανιά - Ριζική αλλαγή από την Παρασκευή

Αναλυτικά οι περιοχές που χτύπησαν «κόκκινο» λόγω καύσωνα - Έρχονται μπουρίνια - Υψίστης σημασίας η Παρασκευή
Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα Χανιά - Ριζική αλλαγή από την Παρασκευή
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνουν τη χώρα με τον καύσωνα να δείχνει τα νύχια του και τις αρχές να συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και να επισημαίνουν τη συχνή κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η μέγιστη σημερινή θερμοκρασία σ' ολόκληρη την Ευρώπη σημειώθηκε στα Χανιά και ήταν 44,5 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος σημείωσε πως η αυριανή ημέρα, η Παρασκευή 13/6 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών και προχώρησε στις σχετικές συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες κανείς πολίτης δεν πρέπει για κανέναν λόγο να ανάψει φωτιά.

Σύμφωνα με τον Γιάννα Καλλιάνο, αύριο Παρασκευή, η θερμοκρασία θα είναι στους 32 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στους 38 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο Γιάννης Καλλιάνος όμως μίλησε και για ριζική αλλαγή του καιρού, καθώς λόγω των ανέμων (5-6 μποφόρ) είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν μπουρίνια και ισχυρές καταιγίδες, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Πρόσθεσε ωστόσο πως από το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν πτώση και το σκηνικό του καιρού θα είναι πιο φιλικό για τους πολίτες ολόκληρης της χώρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή