Καύσωνας: «Έβρασε» η Κρήτη - Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 44 βαθμούς

Ασφυκτική η ατμόσφαιρα λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στο Ρέθυμνο
Καύσωνας: «Έβρασε» η Κρήτη - Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 44 βαθμούς
2'

Ασφυκτική η ατμόσφαιρα σε Χανιά και Ρέθυμνο λόγω του καύσωνα. Η θερμοκρασία στα αστικά κέντρα σε Χανιά και Ρέθυμνο έφτασαν και ξεπέρασαν του 41 βαθμούς, ενώ στο Ακρωτήρι Χανίων, τις Βουκολιές και στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 43 βαθμούς και στο Κολυμπάρι 44,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες επέλεξαν να βρεθούν σε στεγασμένο και δροσερό περιβάλλον, τα εμπορικά κέντρα στις δύο πόλεις είχαν ισχνή κίνηση, ενώ ο κόσμος δεν πήγε στις παραλίες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Τόσο από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης όσο και αντίστοιχα των Χανίων, οι αρμόδιοι έχουν ανακοινώνει οδηγίες προφύλαξης προς τους πολίτες, με κύρια προτροπή να ενημερώνονται συνεχώς για την εξέλιξη του καύσωνα από τις σχετικές διαδικτυακές διευθύνσεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος και αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων, Μανόλης Λέκκας, για τη θερμοκρασία στην Δυτική Κρήτη, είπε ότι «βασική μας παρατήρηση ήταν ότι επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, όμως η θερμοκρασία δεν ήταν ο παράγοντας που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει, αλλά ο υψηλός δείκτης δυσφορίας». Όπως συμπλήρωσε, «δεν είχαμε δείκτες υδρομετρικών που να δημιουργήσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Το κλίμα, παρά τη ζέστη, παραμένει ξηρό, οπότε γενικά η κατάσταση δεν ξέφυγε».

Παράλληλα, όπως είπε, σημαντικό είναι πως η συνεχής ενημέρωση προστάτεψε και ενεργοποίησε πολύ τον κόσμο στο να λάβει μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα όμως, για σήμερα Πέμπτη περιμέναμε υψηλές τιμές συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης που όμως δεν έφτασαν, ευτυχώς, τα ποσοστά εκείνα για να επηρεαστεί η χαμηλή ατμόσφαιρα, σημείωσε ο κ. Λέκκας. Επίσης, ανέφερε ότι και απόψε το βράδυ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές στην Κρήτη, «με αποτέλεσμα η Παρασκευή πρωί να μας βρει με θερμοκρασία από νωρίς που θα αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα κορυφώσει μέχρι και 38 ή και 40 βαθμούς την Παρασκευή το βράδυ», ενώ από αργά το βράδυ, πρώτες ώρες Σαββάτου, θα ξεκινήσει η υποχώρηση με θερμοκρασία πιο συμβατή προς την εποχή, που θα ξεκινά από τους 30 βαθμούς και το Σάββατο θα έχουμε δροσιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή