Καιρός - Μαρουσάκης: Μελτέμια, ζέστη και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς - Μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό σήμερα στη χώρα - Πού είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς 

Καιρός - Μαρουσάκης: Μελτέμια, ζέστη και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς - Μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο
INTIME NEWS
2'

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι και σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ. Ο αέρας και η ξηρή ατμόσφαιρα δημιουργούν το φαινόμενο «hot dry windy».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα στη χώρα κυριαρχεί ηλιοφάνεια, ενώ μόνο αργά το απόγευμα αναμένονται μπόρες στα βόρεια και τις ορεινές - ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με ισχυρές εντάσεις, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι στους 37-38 βαθμούς ιδιαίτερα στη δυτική και νοτιοανατολική χώρα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο εσωτερικό του Αιγαίου ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη προσοχή στην Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην Αττική, λόγω των ανέμων που στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ, ενώ στο Κάβο Ντόρο ακόμα και στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη θα κυριαρχήσει η άπνοια, με την ατμόσφαιρα να είναι ξηρή, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα επιμείνουν μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα παραμείνουν στα 7-8 μποφόρ, χωρίς ωστόσο να εκτιμάται ότι θα υπάρξει απαγορευτικό για τους ταξιδιώτες.Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς, ενώ καλός αναμένεται ο καιρός και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου σε:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Κεντρική και νότια Εύβοια
  • Αργολίδα και περιοχές της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Βοιωτίας
  • Μυτιλήνη
  • Χίος
  • Ψαρά
xartis-pirkagia19iouniou.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή