Καιρός: Τα 40ρια ήρθαν για να μείνουν -Τι δείχνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις

Δεν είναι ευοίωνες οι προβλέψεις για τον καιρό του καλοκαιριού
Καιρός: Τα 40ρια ήρθαν για να μείνουν -Τι δείχνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις
2'

Με το ίδιο σκηνικό καιρού και πολύ υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα συνεχιστεί το καλοκαίρι τουλάχιστον προς το παρόν.

Και τα μακροπρόθεσμα στοιχεία όμως δεν φαίνονται ενθαρρυντικά όπως τονίζει στην καιρική του ανάλυση ο Λαρισαίος προγνώστης, Θεοφάνης Χατζηγρίβας, σύμφωνα με το Onlarissa.gr.

Δείτε τα όσα αναφέρει:

«Σε καμία περίπτωση και τουλάχιστον μέχρι 26 του μήνα δεν φαίνεται να αλλάζει το μοτίβο του Καιρού, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν.

Εκτός από την τοπική αστάθεια που θα υπάρξει αύριο στο νότιο ανατολικο κυρίως τμήμα του Αιγαίου, και την Κρήτη, αυξημένη είναι η πιθανότητα για επίσης μεσημεριανή-απογευματινή θερμική αστάθεια σε τμήματα της Δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας, και πιθανώς σε ορεινά της Ηπείρου, Δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με κάποιες τοπικές βροχές η μπόρες και γρήγορη βελτίωση από την Κυριακή και μετά. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε όμως κάποια αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας, παρά μόνο την ώρα των οποίων φαινομένων.

Σε αρκετές περιπτώσεις στα δυτικά κυρίως στο σύνολο, και μακριά από τη θάλασσα ή θερμοκρασία θα αγγίζει ή θα ξεπερνάει λίγο τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Θα συνεχιστεί το μελτεμι στο Αιγαίο με κάποιες αυξομειώσεις στην ένταση.

Αρκετή λοιπόν υγρασία στα βόρειο δυτικά-δυτικά με αποπνικτική ατμόσφαιρα και αίσθηση για υψηλότερες θερμοκρασίες, εν αντίθεση με τα ανατολικά που θα συνεχίσουν με μελτεμι και ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο για πυρκαγιές. *(δυστυχώς)

Δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα η κατάσταση για το τι θα γίνει μετά την 26η-27η του μήνα, και αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, μάλλον θα συνεχίσουμε στους ίδιους σχεδόν ρυθμούς με κάποια πτώση στα βόρεια, και μεγαλύτερη αστάθεια, και χωρίς μεταβολή στα υπόλοιπα τουλάχιστον από πλευράς θερμοκρασιών.

Μακροπρόθεσμα τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς θα υπάρχουν έντονες θερμές μεταφορές από την Αφρική.

θα τα δούμε όμως στην πορεία τμηματικά, γιατί δυστυχώς διαβάζουμε διαφορά πράματα στο διαδίκτυο που δεν έχουν καμία βάση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή