Καιρός: Υποχωρούν σταδιακά τα μποφόρ - Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Επιμένουν μέχρι και την Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες
Καιρός: Υποχωρούν σταδιακά τα μποφόρ - Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες
4'

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημαίνει και τις επόμενες ημέρες εκτός από τη ζέστη και την ξηρασία από το μεγάλο διάστημα επικράτησης των υψηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Κυριακή υπάρχει πορτοκαλί συναγερμός για τις περιφέρειες της Αττικής και της Εύβοιας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος o καιρός την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και στα δυτικά τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριο ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά του βόρεια του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 25 και 37 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες. Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα κυρίως στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή