«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό των επόμενων ημερών
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη η μεταβολή είναι επικίνδυνη, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι επικίνδυνες καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Η αλλαγή του καιρού οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες που θα κατευθυνθούν τις επόμενες ημέρες από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου αναμένεται πτώση του υδράργυρου η οποία με τη σειρά της θα φέρει «επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια, αλλά και επικίνδυνους ανέμους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά».

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: «Επικίνδυνη μεταβολή του καιρού σύμφωνα με το “διάγραμμα της αλήθειας”. Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού.

Σύμφωνα με το "διάγραμμα της αλήθειας" όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μοντέλων και που αποτυπώνεται στην πρώτη μας κάρτα, παρατηρείται μια έντονη υποχώρηση του υδραργύρου (περιοχή που σημειώνουμε με το βέλος) και η οποία έντονη υποχώρηση θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια (δεύτερη κάρτα), αλλά και επικίνδυνους ανέμους μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά (τρίτη κάρτα).

Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι ο πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου για τις οποίες θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»

Σχετικές ειδήσεις