Καιρός το Σαββατοκύριακο – Λαγουβάρδος: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και 35άρια

Ζέστη και ισχυρούς ανέμους θα έχουμε στη χώρα, το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Ιουνίου.
EUROKINISSI.
2'

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το προσεχές Σαββατοκύριακο (29 – 30 Ιουνίου), επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως αύριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τοπικά θα φθάσουν τα 90 χιλιόμετρα / ώρα, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h, όπως ευδιάκριτα αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες ριπές των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) και οι διευθύνσεις τους (μαύρα βελάκια) για τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06, όπως υπολογίζεται από το υψηλής ανάλυσης αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα. Η πρόγνωση για τις υψηλότερες θερμοκρασίες αφορά τη Λάρισα, το Άργος, τη Βούλα – Βάρκιζα, το Τυμπάκι και τις Μοίρες Ηρακλείου, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 35℃.

Ο καιρός LIVE, μέσα από το WINDY:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 36 βαθμούς, στα δυτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 32 και κατά τόπους στα νότια και ανατολικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 36 βαθμούς, στα δυτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου..

Σχετικές ειδήσεις