Καιρός: Φεύγουν τα μελτέμια και έρχονται καταιγίδες - Επιμένει η ζέστη

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Καιρός: Φεύγουν τα μελτέμια και έρχονται καταιγίδες - Επιμένει η ζέστη
INTIME NEWS/Φωτογραφία Αρχείου
2'

Ραγδαία μεταβολή του σκηνικού του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα μελτέμια θα δώσουν τη θέση τους σε ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο από σήμερα οι άνεμοι εξασθενούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο, ωστόσο Τετάρτη και Πέμπτη ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και την Πέμπτη ακόμα και στα νότια ηπειρωτικά, πιθανά τοπικά ισχυρές, ενώ η ΕΜΥ προσανατολίζεται προς την έκδοση έκτακτου δελτίου.

Οι καταιγίδες σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο αναμένεται να υποχωρήσουν από την Παρασκευή και σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου η ζέστη θα επικρατεί, χωρίς όμως οι τιμές του υδράργυρου να παραμπέμπουν σε καύσωνα, όπως είπε ο κύριος Γιαννόπουλος.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Χ παρουσιάζοντας την εξέλιξη του καιρού την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου τονίζει ότι από την Πέμπτη περιμένουμε αστάθεια, που θα φέρει κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Κολυδάς γράφει: «από τη Δευτέρα θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Συνθήκες αστάθειας θα παρατηρηθούν από την Πέμπτη σ' όλα τα ηπειρωτικά με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες ενώ από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως την Τρίτη, θα καταγραφεί πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή