Σαρωτικό κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες - Ποιες περιοχές στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς

Οι χάρτες από το WXCHARTS προκαλούν ανησυχία για τον επερχόμενο καύσωνα 
Σαρωτικό κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες - Ποιες περιοχές στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς
2'

Έντονο και μακροσκελές κύμα καύσωνα θα πλήξει την Ευρώπη, καθώς οι μετεωρολογικοί χάρτες βάφονται σε σκούρο κόκκινο χρώμα, καθώς 40άρια αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές, και βέβαια και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την βρετανική express.uk έρχεται ένας μαζικός καύσωνας και οι νέοι μετεωρολογικοί χάρτες δείχνουν ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά hotspots διακοπών είναι έτοιμα για καυτές θερμοκρασίες 40 βαθμών.

Οι χάρτες από το WXCHARTS δείχνουν δυσοίωνες κόκκινες ζώνες να ξεδιπλώνονται σε όλη την ήπειρο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, με τον υδράργυρο στην Ισπανία να φτάνει ενδεχομένως έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές την Πέμπτη, με τις πιο ζεστές θερμοκρασίες στο νότο.

xartis1.jpg
xartis2.jpg

Η περιοχή γύρω από τη Σεβίλλη θα μπορούσε να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, όπως και μια περιοχή μεταξύ των ανδαλουσιανών πόλεων Κόρδοβα και Χάεν.

Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, οι θερμοκρασίες στην περιοχή γύρω από τη Λάρισα αναμένεται να εκτοξευθούν στους 42 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες δύο ημέρες.

Πέριξ της περιοχής των Καμένων Βούρλων θα μπορούσαν επίσης να δουν 40 C, ενώ δεκάδες άλλες πόλεις θα δουν θερμοκρασίες πολύ πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου.

Διάφορα μέρη της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, τα Κανάρια Νησιά, η Ισπανία, η Τουρκία και η Κύπρος, αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα ζεστό καιρό και καύσωνες με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς.

Στην Ελλάδα , λέει το δημοσίευμα, έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις, προς τους κατοίκους και τους τουρίστες να είναι προετοιμασμένοι για ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ.

Ο William Spencer, υπεύθυνος προϊόντων για το κλίμα και τις πρώτες βοήθειες στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, δήλωσε: "Οι καύσωνες γίνονται όλο και πιο συχνοί και χειροτερεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς, έχουμε δει ήδη φέτος περιπτώσεις του τραγικού αντίκτυπου που μπορούν να έχουν οι υψηλές θερμοκρασίες στην ανθρώπινη ζωή. Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν το σώμα από το να δροσιστεί και όλοι πρέπει να φροντίζουμε να διαχειριζόμαστε τους κινδύνους που εγκυμονεί η ζέστη για την υγεία. Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα που βιώνει ακραία ζέστη, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να διατηρήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα

20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα