Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr χθες ήταν η τελευταία μέρα με έντονη ζέστη πριν τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη (3/7) και την Πέμπτη
Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Eurokinissi
6'

«Στροφή 180 μοιρών» έκανε ο καιρός σήμερα καθώς μετά τον καύσωνα, μπόρες και καταιγίδες έκαναν την εμφάνιση τους ακόμα και στην Αττική.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr χθες ήταν η τελευταία μέρα με έντονη ζέστη πριν τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη (3/7) και την Πέμπτη.

«Σήμερα, Τετάρτη θα σημειωθούν μερικές καταιγίδες προς το μεσημέρι και απόγευμα. Την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός με αρκετές καταιγίδες και κεραυνούς σε Ηπειρωτικές περιοχές, την Αττική και την Πελοπόννησο. Την Πέμπτη θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία», ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

«Την Παρασκευή ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ανεβαίνει. Μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν αναμένεται καύσωνας», πρόσθεσε.

ÊÁÔÁÉÃÉÄÁ ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)
ʡ�ߤᠳ�hޭᠴܢ⡴ u㯽? 2020. (EUROKINISSI/әԇчӠć̇ԑϐϕˏөEurokinissi

Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα της Τετάρτης 03/07 στα ηπειρωτικά με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 04/07 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (κυρίως στους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης), στις Σποράδες και στα Ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Εξασθένηση αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες. Όπως προκύπτει από τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης) έως το πρωί και στη Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. Στις ίδιες περιοχές και κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένουμε την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει και για την Αττική το μεσημέρι και απόγευμα της Πέμπτης 04/07 ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Πέμπτης 04/07.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές λόγω των κεραυνών και των ισχυρών ριπαίων ανέμων που θα υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες και το απόγευμα της Πέμπτης 04/07.

2024070406_3h_rain.jpg

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την Πέμπτη 04/07 δεν θα ξεπεράσει τους 30 έως 32 °C.

2024070415_3h_rain.jpg

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματά της), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτκοί 4 με 5, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 32 και κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς και την νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-07-24/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία: «Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)
α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή