Ήχησε το 112 στην Αττική - Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Αττικής λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων
3'

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το 112 και την ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.

Παράλληλα, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, αναφέρεο:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02/07/24 0900UTC επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Οι 19 περιοχές στο «κόκκινο»

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν σήμερα (Πέμπτη 4/7) την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων. Μάλιστα, έχει επικαιροποιηθεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας σε αρκετές περιοχές θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Όπως λένε οι μετεωρολόγοι το σκηνικό από αύριο, Παρασκευή (5/7) θα φτιάξει με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, ωστόσο η σημερινή ημέρα θέλει προσοχή.

Τάσος Αρνιακός: Ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη - Στο επίκεντρο η Αττική

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε για μια πρόσκαιρη κακοκαιρία με ισχυρά τοπικά φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή βροχές και καταιγίδες πλήττουν κυρίως τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος, δηλαδή τα δύο πόδια της Χαλκιδικής. Φαινόμενα έχουμε και στον Στρυμονικό Κόλπο, στην Καβάλα, στην Δράμα, στην Ξάνθη και τις Σποράδες.

Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την Θράκη, αλλά και δυτικότερα στη Θεσσαλία. Από το μεσημέρι και μετά θα κατηφορίσουν κάτω από την Λάρισα οπότε περιμένουμε φαινόμενα ισχυρά στην Φθιώτιδα, την Φωκίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Κορινθία, αλλά και την Αργολίδα, τη Λακωνία, τόνισε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος.

Όσον αφορά την Αττική σημείωσε ότι τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι προς το απόγευμα. «Μέχρι το βράδυ θα έχουμε βροχές και στην Αττική. Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά θα υπάρχουν περάσματα που θα σημειωθούν καταιγίδες και αστραπόβροντα. Δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Είναι μια επικίνδυνη ημέρα σήμερα», σημείωσε .

Σχετικές ειδήσεις