Καιρός: Επιστρέφει το ελληνικό καλοκαίρι και τα... 40αρια - Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες

Καιρός: Το θερμόμετρο θα φτάσει και για λίγο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.
INTIME NEWS
2'

Αλλάζει για ακόμη μια φορά το σκηνικό του καιρού και μετά τις καταιγίδες, επιστρέφει το ελληνικό καλοκαίρι, με ανέμους– μελτέμια στο Αιγαίο – και ζέστη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα το μεσημέρι ίσως βρέξει για λίγο και πολύ τοπικά στην ανατολική Στερεά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στην Αθήνα στους 33-34 βαθμούς, στους 36 βαθμούς στα δυτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 6 και από το απόγευμα στα 7 μποφόρ

Τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά όλη τη νέα εβδομάδα, με μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και περισσότερη ζέστη στη δυτική Ελλάδα, εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού. Από τη Δευτέρα, το θερμόμετρο θα φτάσει και για λίγο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Στην Αττική σταθερά τη νέα εβδομάδα στους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη στους 35-36 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.