Καιρός: Καύσωνας και μελτέμια τις επόμενες ημέρες - Που θα «χτυπήσουν» τα 40άρια

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια
Καιρός: Καύσωνας και μελτέμια τις επόμενες ημέρες - Που θα «χτυπήσουν» τα 40άρια
4'

Το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει πλήρως μετά το σύντομο πέρασμα που έκανε η κακοκαιρία τις προηγούμενες ημέρες από τη χώρα μας. Νέα άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία από σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου με τα 38αρια να επιστρέφουν.

Πιο συγκεκριμένα, αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Άνοδος της θερμοκρασίας

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media όπου αναφέρθηκε στη θερμοκρασία που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες, επισυνάπτοντας σχετικό γράφημα, βάσει του οποίου, το ερχόμενο Σάββατο θα έχουμε σε κάποιες περιοχές πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά θα είναι

  • Κυριακή 7/7: 34 βαθμούς Κελσίου
  • Δευτέρα 8/7: 36 βαθμούς Κελσίου
  • Τρίτη 9/7: 37 βαθμούς Κελσίου
  • Τετάρτη 10/7: 37 βαθμούς Κελσίου
  • Πέμπτη 11/7: 38 βαθμούς Κελσίου
  • Παρασκευή 12/7: 38 βαθμούς Κελσίου
  • Σάββατο 13/7: 39 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο ο μετεωρολόγος αναφέρει πως σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα οι πολίτες θα πρέπει να υπολογίζουν έως και 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια και στα νησιά οι πολίτες χρειάζεται να υπολογίζουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλά με πιο αυξημένη τη σχετική υγρασία όταν δεν φυσάει βοριάς.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Iουλίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον...καιρό σας ...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Saturday, July 6, 2024

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή