Καιρός: Επιστροφή στο καλοκαίρι και στα 40άρια - Παραμένουν τα μελτέμια

Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου για τον καιρό της Δευτέρας (8/7) και της Τρίτης (9/7)
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Επιστροφή στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες από σήμερα, δίχως όμως να απουσιάζουν τα μελτέμια, τα οποία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα πνέουν ισχυρά στο Αιγαίο και τις επόμενες ημέρες.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος υποστήριξε πως η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Περισσότερη ζέστη αναμένεται στα δυτικά εκεί όπου δεν φτάνει το δροσερό μελτέμι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, για παράδειγμα στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 37-38 βαθμούς έως τουλάχιστον τις 23 Ιουλίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα (8/7) και την Τρίτη (9/7)

Ο καιρός τη Δευτέρα θα είναι γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα βουνά στη Μακεδονία. Την Τρίτη στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα βρέξει για λίγο το μεσημέρι απόγευμα.

Η θερμοκρασία από τη Δευτέρα και για πολλές ημέρες θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Τη Δευτέρα στα δυτικά ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 39 -40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 37 με 38 βαθμούς. Ζέστη και στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη.