Καιρός -Τσατραφύλλιας: Μαραθώνιος ζέστης τον Ιούλιο - Μέχρι πότε θα «ψηθούμε»

«Μαραθώνιος ζέστης μέχρι τουλάχιστον 25 Ιουλίου», είπε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας 

Καιρός -Τσατραφύλλιας: Μαραθώνιος ζέστης τον Ιούλιο - Μέχρι πότε θα «ψηθούμε»
1'

Την πορεία της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου αποτυπώνει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνοντας λόγο για «μαραθώνιο ζέστης μέχρι τουλάχιστον τις 25 Ιουλίου».

Ακολουθεί η ανάρτησή του με τον σχετικό πίνακα:

Ο καιρός αύριο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη, τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή