Καιρός: Ανεβαίνει το θερμόμετρο έως πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου - Τοπικές συννεφιές

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός αλλά αναμένεται να υπάρξουν τοπικές συννεφιές και βροχές μετά το μεσημέρι

Παραλίες
2'

Καμίνι όλη η Ελλάδα και σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 αλλά αναμένεται από τις μεσημεριανές ή τις απογευματινές ώρες, να υπάρξουν τοπικές συννεφιές και βροχές.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου αλλά ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές συννεφιές και βροχές. Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει και το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Αν. Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο που αναμένεται να ανέλθει το θερμόμετρο στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου θ’ ανέβει η θερμοκρασία στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου και οι άνεμοι θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Τοπικές νεφώσεις και στα Δωδεκάνησα τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες με 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή