Καιρός - Μαρουσάκης: Μέσα στις επόμενες ώρες ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Καιρός: Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου

Καιρός - Μαρουσάκης: Μέσα στις επόμενες ώρες ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς
1'

Για εκρηκτικό κοκτέιλ χαμηλής υγρασίας, μελτεμιών και υψηλότατων θεμροκρασιών έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με τον καιρό το επόμενο διάστημα.

Η χώρα αναμένεται να μετατραπεί σε... καμίνι μέχρι την Παρασκευή, αφού το κύμα καύσωνα καλά κρατεί και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και τους 43 βαθμούς κελσίου.

Μάλιστα μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε και τις περιοχές που θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

O καιρός αύριο

Για αύριο Τετάρτη αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ως προς τις μέγιστες τιμές της, προβλέπεται να φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Ως προς τις ελάχιστες τιμές της, προβλέπεται να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή