Καιρός - Μαρουσάκης: Στο «κόκκινο» το κύμα καύσωνα - Πού θα χτυπήσουν 43άρια

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό των επόμενων ημερών

Καιρός - Μαρουσάκης: Στο «κόκκινο» το κύμα καύσωνα - Πού θα χτυπήσουν 43άρια
Αρχείου - Eurokinissi
4'

Έως τους 43 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-7 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο.

Το κύμα καύσωνα χτυπάει «κόκκινο» με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου επηρεάζοντας πολλές περιοχές της χώρας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς θα έχουμε αίθριο καιρό, ωστόσο το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής καθώς και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια. Άνεμοι 6 μποφόρ θα πνέουν στο νότιο ευβοϊκό κόλπο, ενώ στο Κάβο Ντόρο μπορεί να αγγίξουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο σήμερα θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπιοι άνεμοι 3-4 μποφόρ θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα.

Αύριο, Παρασκευή δύο αέριες μάζες θα συναντηθούν πάνω από τη χώρα, επηρεάζοντας στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Συνίσταται προσοχή στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το απόγευμα είναι πιθανό να δούμε ισχυρές καταιγίδες. Νοτιότερα θα επιμείνουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες 38-40 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα καύσωνα θα αρχίσει να εξασθενεί από Δευτέρα.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-07-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-07-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία θα σταματήσουν.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:
  • Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-07-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα έχει μέγιστη τιμή τους 37 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-07-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή