Καιρός: Διπλή προειδοποίηση για καύσωνα - Στους 40 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αύριο

Καιρός: Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου μέχρι τη Δευτέρα

Καιρός: Διπλή προειδοποίηση για καύσωνα - Στους 40 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αύριο
Αρχείου - In Time
2'

Διπλή προειδοποίηση για καύσωνα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για απόψε και για αύριο. Για απόψε, θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 21:00 μέχρι και αύριο στις 9 το πρωί, Κίτρινη Προειδοποίηση.

Για αύριο, η προειδοποίηση είναι Πορτοκαλί και τίθεται σε ισχύ από τις 11 το πρωί, μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η θερμοκρασία αύριο, αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Νωρίτερα σήμερα μέσω ανάρτησης στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί την πορεία του καιρού μέχρι την Τρίτη, 23 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, καταγράφεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών που θα κρατήσουν τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα έως και 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως «Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα. Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Το Σάββατο η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει: α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου. γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. δ. στην Αττική τους 39 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει: α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. δ. στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε καθημερινή βάση θα γίνεται επαναπροσδιορισμός των θερμοκρασιών. Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή