Σε κλοιό ακραίας ζέστης η χώρα - «Κλίβανος» το κέντρο της Αθήνας (vid)

Για μια ακόμη μέρα παραμένουν σε κλοιό έντονης ζέστης τα αστικά κέντρα της χώρας, με τον καιρό να βρίσκεται σταθερά σε συνθήκες οριακού καύσωνα.

Σε κλοιό ακραίας ζέστης η χώρα - «Κλίβανος» το κέντρο της Αθήνας (vid)
1'

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας «σκαρφάλωσε» στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα «χτυπήσει 40άρια. Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλη, κυρίως λόγω των τουριστών, οι οποίοι με ομπρέλες, καπέλα, νερά αλλά και με βουτώντας χέρια, μπλούζες και καπέλα στα σιντριβάνια, προσπαθούν να προστατευτούν από το κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν «καυτές» τουλάχιστον έως την επόμενη Πέμπτη, 25 Ιουλίου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα δείχνουν μια «σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας» λέει το meteo.

Αυτή η καιρική «ανάσα» δεν θα διαρκέσει, ωστόσο, πολύ, με το Αστεροσκοπείο Αθηνών να επισημαίνει ότι «η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή