Καιρός: Η μεγάλη ανατροπή που «βλέπει» ο Αρναούτογλου - Πότε πέφτει... 10 βαθμούς ο υδράργυρος

Βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος και μάλιστα πολύ μεγάλη
2'

Μια πολύ μεγάλη ανάσα δροσιάς μας περιμένει στο τέλος της άλλης εβδομάδας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, με τους 41 της Δευτέρας να γίνονται... 31 μέσα σε λίγα 24ώρα!

Δείτε τον χάρτη θερμοκρασιών:

Αμερικανοί για την Ελλάδα - Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, δύσκολος ο Αύγουστος

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, κάνει λόγο για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με σύντομη διάρκεια, αλλά και δύσκολο Αύγουστο, αρκετά υψηλότερο από τον μέσο όρο.

Ο κύριος Λαγουβάρδος επικαλέστηκε το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, το οποίο δίνει 32 σενάρια για το διάστημα 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου.

«Ενδείξεις πτώσης της θερμοκρασίας μετά τις 25 Ιουλίου 2024

Το Γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών.

Οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024., συμπληρώνοντας 18-19 συνεχόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα.

Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων (Γράφημα), αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 25/7.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όπως υποδεικνύεται και στο Γράφημα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020».