Καιρός: Παραλία, ανεμιστήρες και κλιματιστικό και σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Συνεχίζονται ο καλοκαιρινός καύσωνας - Όλη η χώρα καμίνι - Δεν θα δροσίσει ούτε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
INTIME NEWS
4'

«Αγκαλιά» με το air condition και τους ανεμιστήρες και βόλτες και στην παραλία, για όσους και όσες μπορούν, σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν κυρίως στην ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός γενικά προβλέπεται αίθριος. Τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στα ηπειρωτικά τοπικά στους 41 βαθμούς Κελσίου ενώ υψηλές θα είναι θερμοκρασίες και στην Αττική.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος με τους άνεμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τι προβλέπεται για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου - Παραμένει ζεστός ο καιρός

Τη Δευτέρα 22/7/2024 η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει και πάλι τοπικά στα ηπειρωτικά στους 41 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αναμένεται να ξεσπάσουν τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις