Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού – Πού έρχονται βροχές και μπόρες

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τις επόμενες ημέρες – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού μέσα στις επόμενες ημέρες, με βροχές να αναμένονται από σήμερα κιόλας το μεσημέρι σε περιοχές της Πελοποννήσου έως τη Θράκη.

Στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-36 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 32-34 στα βόρεια, στους 34-35 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικός στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το μεσημέρι. Στις νότιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Συγκεκριμένα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν:

Α. Σήμερα Τετάρτη (24-07-2024) το απόγευμα - βράδυ στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Πέμπτη (25-07-2024)
1. από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου)
2. από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)
3. από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα στην περιοχή Σποράδων - βόρειας Εύβοιας.

Σχετικές ειδήσεις