Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες και μπόρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού με νεφώσεις και ισχυρές βροχές να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες και μπόρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Από τους καύσωνες στις βροχές και τις θερμικές καταιγίδες μεταπηδάει ο καιρός από αύριο (Πέμπτη, 25 Ιουλίου) το απόγευμα. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου. Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ενώ οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως οι μπόρες θα είναι ισχυρές.

Οι θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν όλη σχεδόν τη χώρα τις μεσημεριανές ώρες, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες από την Πελοπόννησο ως και τη Θράκη. Συγκεκριμένα θα εκδηλώνονται μπόρες, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο στο εσωτερικό της χώρας αναμένονται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 35-36 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 32-34 στα βόρεια, στους 34-35 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στις κεντρικές περιοχές.

Καιρός: Μπόρες και στην Αττική

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι έως το απόγευμα θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Μάλιστα από τη μία το μεσημέρι ως τις πέντε με έξι το απόγευμα είναι το διάστημα στο οποίο περιμένουμε να χαλάσει ο καιρός στην Αττική με τοπικές μπόρες και καταιγίδες όχι γενικευμένες. Κυρίως θα επηρεαστούν οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ίσως και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το μεσημέρι και μετά. Στις νότιες περιοχές, μάλιστα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ ίσως επηρεαστεί και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα στα νότια της Χαλκιδικής και στις νοτιότερες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Την Παρασκευή (26.07.2024) ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς στα ορεινά.

Το Σάββατο (27.07.2024) ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή