Καιρός: Ζέστη και σήμερα Σάββατο 27/7/2024 αλλά με αεράκι

Πιο ήπιος καιρός και με λιγότερη ζέστη - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και στα ανατολικά βόρειοι - Τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο

παραλία
INTIME NEWS
3'

Πιο ήπιος καιρός με λιγότερη ζέστη από σήμερα Σάββατο 27/7/2024. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι ή προς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 38, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά σήμερα για Σάββατο 27/7 ο καιρός είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια μέρη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά προβλέπεται αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες στα παράκτια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός είναι αίθριος και οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα είναι γενικά αίθριος οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 35 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και στις Σποράδες έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή