Καιρός: Αφόρητη ζέστη και μετά βροχές - Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι για ακραία φαινόμενα

Νέα κύματα καύσωνα και μετά έρχονται βροχές, σύμφωνα με τους με τους μετεωρολόγους  
2'

Για αφόρητη ζέστη μιλά στη νέα πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιώντας ότι ο υδράργυρος θα ανέβει.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα περισσότερα τμήματα της χώρας, με λίγες αραιές νεφώσεις στα κεντρικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα.

Θερμοκρασίες

Δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα: 38-39 βαθμοί Κελσίου
Βόρεια Ελλάδα: 34-36 βαθμοί Κελσίου
Ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές: 36-38 βαθμοί Κελσίου
Νησιά του Αιγαίου: 32-38 βαθμοί Κελσίου

Άνεμοι

Ιόνιο: Βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ
Αιγαίο: Βορειοδυτικοί, έως 8 μποφόρ τοπικά
Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Αττική: Ηλιοφάνεια όλη την ημέρα, θερμοκρασία 26-36 βαθμοί Κελσίου, βορειοανατολικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.
Θεσσαλονίκη: Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, θερμοκρασία 25-35 βαθμοί Κελσίου, βοριάδες που θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.
Γιάννης Καλλιάνος: «Τις επόμενες μέρες η ζέστη θα είναι αφόρητη και ο υδράργυρος θα…»

Πρόβλεψη για τις Επόμενες Ημέρες

Τετάρτη: Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελάχιστα.
Πέμπτη: Οι ενισχυμένοι βοριάδες θα παραμείνουν και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί.
Οι προγνώσεις δείχνουν ότι η έντονη ζέστη θα συνεχιστεί, και οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καιρό: «Ενδείξεις για αρκετές βροχές - Να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενα προβλήματα»

Πάντως, μπορεί ο υδράργυρος να ανεβαίνει τις επόμενες μέρες, όμως ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, καθώς τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως μετά τις τις ιδιαίτερα ζεστές μέρες που διανύουμε, θα έρθουν αρκετές βροχές.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η τρέχουσα εβδομάδα έχει μεν ζέστη αλλά όχι συνθήκες καύσωνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για βροχές που μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλο καλοκαίρι που να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ ο όρος "καύσωνας".

Ναι πράγματι φέτος βρισκόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από την επίδραση υψηλών εως και πολύ υψηλών θερμοκρασιακών τιμών, συνθήκες οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Άλλο αυτό και άλλο σε κάθε κύμα ανόδου του υδραργύρου να γίνεται λόγος για καύσωνα.

Επίσης το να γίνονται συγκρίσεις των μετρήσεων του σήμερα με αντίστοιχες πολλών ετών πίσω και να διαπιστώνουμε ότι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα μιας και τότε είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό πλήθος σταθμών όπως επίσης το τότε δίκτυο λειτουργούσε κάτω από άλλες συνθήκες και με άλλες προδιαγραφές.