Καιρός: «Ασφυξία» τις επόμενες ημέρες - Προβληματίζει ο συνδυασμός ζέστης και βροχών

Αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα με συνδυασμό βροχών και καύσωνα 

Καιρός: «Ασφυξία» τις επόμενες ημέρες - Προβληματίζει ο συνδυασμός ζέστης και βροχών
INTIME NEWS
3'

Ο καιρός... τρελάθηκε. Μετά τον καύσωνα πάνω από δύο εβδομάδες έρχονται βροχές και οι μετεωρολόγοι είναι προβληματισμένοι.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική αφού πλέον καύσωνας και βροχές συνδυάζονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός αναμένεται να είναι ζεστός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, αλλά θα έχουμε και τοπικές βροχοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία αλλά και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Καιρός: Πρόγνωση για την Πέμπτη 1 Αυγούστου

Ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35℃ με 37℃ και τοπικά τους 38℃, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33℃ με 35℃ και τοπικά τους 36℃ και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 30℃ με 32℃.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 2 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και κεντρικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36℃ με 38℃ και τοπικά τους 39℃ με 40℃, στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33℃ με 35℃ και τοπικά τους 36℃ με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30℃ με 32℃.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 3 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για την Κυριακή 4 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή