Κολυδάς: Δύο μέρες 40άρια, πότε δροσίζει - Αναλυτικά η πρόγνωση για την αρχή του Αυγούστου

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά αναμένονται και βροχές 

Κολυδάς: Δύο μέρες 40άρια, πότε δροσίζει - Αναλυτικά η πρόγνωση για την αρχή του Αυγούστου
3'

Την Παρασκευή και τα Σάββατο θα επικρατήσουν τοπικά τοπικά 40 βαθμοί Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ μικρή πτώση θα σημειωθεί από την Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του παρουσιάζοντας εκτενώς και την πρόγνωση μέχρι...του Σωτήρος.

ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στα δυτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διεθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 05-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή