Λαγουβάρδος: Κι όμως ο Ιούλιος που ζήσαμε δεν ήταν ο θερμότερος - η χρονιά που «βράσαμε»

Ποια χρονολογία ο Ιούλιος ήταν πιο θερμός από τον φετινό 

Λαγουβάρδος: Κι όμως ο Ιούλιος που ζήσαμε δεν ήταν ο θερμότερος - η χρονιά που «βράσαμε»
1'

Ο φετινός Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρότατα κύματα καύσωνα και θα μνημονεύεται ως ένας από τους θερμότερους μήνες όλων των εποχών.

Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση του διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστα Λαγουβάρδο, ο φετινός Ιούλιος είναι ο πιο θερμός από το 2010 στη Βόρεια & Δυτική Ελλάδα καθώς και στο Ιόνιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του: «Ο ζεστός μήνας Ιούλιος...Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Ιούλιο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Ο φετινός Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o πιο θερμός Ιούλιος από το 2010 στη Βόρεια & Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και +3.4 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα (με εξαίρεση την Κρήτη, όπου καταγράφηκε ως 3ος θερμότερος) καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος από το 2010 (παραμένει ως θερμότερος ο Ιούλιος του 2023). Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιούλιο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα».

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή