Καιρός: Σκαρφαλώνει και πάλι το θερμόμετρο σε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος καιρός, νεφώσεις στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι - Στη Θεσσαλία υψηλότερες θερμοκρασίες 

Παλαιό Φάληρο
INTIME NEWS
3'

Ζέστη και σήμερα με τη Θεσσαλία να διεκδικεί τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός είναι αίθριος και οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 με 32 και στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία υψηλές θερμοκρασίες σήμερα και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 και πιθανόν τοπικά έως 40 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή