Καιρός: Αλλάζουν όλα από 7 Αυγούστου - Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
INTIME
2'

Η θερμική εισβολή που «χτυπάει» τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο φαίνεται να υποχωρεί και τη θέση της παίρνει από τη νέα εβδομάδα η... δροσιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα 40άρια θα υποχωρήσουν ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα κάνει «βουτιά» αλλά θα παραμείνει στην περιοχή των 36 βαθμών, χαρίζοντάς μας έστω και με το... σταγονόμετρο λίγη δροσιά.

Κολυδάς: Υποχωρεί η έντονη ζέστη μετά τις 7 Αυγούστου

«Εξασθένηση ανέμων στα 4-5 μποφόρ το ΣΚ και τη Δευτέρα. Την Τρίτη βοριαδάκι στα 5-6 και την Τετάρτη-Πέμπτη μελτέμι στα 6-7 μποφόρ.

Φαινόμενα αστάθειας κυρίως την Κυριακή στα ηπειρωτικά , που ίσως επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά της Αττικής.

Η πιο ζεστή ημέρα το Σάββατο με τον υδράργυρο και στους 40 βαθμούς Κελσίου , ενώ από την Κυριακή και μετά θα έχουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας . Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα βρίσκεται περί τους 3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές εως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος (οχι κάτι ακραίο)».

Μαρουσάκης: Χωρίς καύσωνα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά.

«Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά. λΚαλό μήνα με υγεία σε όλες και σε όλους», έγραψε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.