Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Κυριακή - Η πρόβλεψη Καλλιάνου

Καιρός: Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για την Κυριακή 4 Αυγούστου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Κυριακή - Η πρόβλεψη Καλλιάνου
INTIME NEWS/Φωτογραφία Αρχείου
2'

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής καθώς η αστάθεια επιστρέφει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στις νησιωτικές περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το μεσημέρι και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Σαρωνικό, 4-5 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

H πρόγνωση της ΕΜΥ

Για αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή