Καιρός: «Ναι μεν αλλά» από τους μετεωρολόγους - Τι αλλάζει από 7 Αυγούστου

Η αφόρητη ζέστη αρχίζει να «μαλακώνει» ωστόσο το καλοκαίρι προμηνύεται... μεγάλο!

Καιρός: «Ναι μεν αλλά» από τους μετεωρολόγους - Τι αλλάζει από 7 Αυγούστου
4'

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής καθώς η αστάθεια επιστρέφει, ωστόσο η ζέστη θα παραμείνει τουλάχιστον και μέχρι τις 7 Αυγούστου, οπότε και θα υπάρξει μια μικρή πτώση.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στις νησιωτικές περιοχές αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το μεσημέρι και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Σαρωνικό, 4-5 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Κολυδάς: Υποχωρεί η έντονη ζέστη μετά τις 7 Αυγούστου

«Εξασθένηση ανέμων στα 4-5 μποφόρ το ΣΚ και τη Δευτέρα. Την Τρίτη βοριαδάκι στα 5-6 και την Τετάρτη-Πέμπτη μελτέμι στα 6-7 μποφόρ.

Φαινόμενα αστάθειας κυρίως την Κυριακή στα ηπειρωτικά , που ίσως επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά της Αττικής.

Η πιο ζεστή ημέρα το Σάββατο με τον υδράργυρο και στους 40 βαθμούς Κελσίου , ενώ από την Κυριακή και μετά θα έχουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας . Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα βρίσκεται περί τους 3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές εως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος (οχι κάτι ακραίο)».

Μαρουσάκης: Χωρίς καύσωνα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά.

«Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά. λΚαλό μήνα με υγεία σε όλες και σε όλους», έγραψε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

H πρόγνωση της ΕΜΥ

Για αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμική εισβολή που «χτυπάει» τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο φαίνεται να υποχωρεί και τη θέση της παίρνει από τη νέα εβδομάδα η... δροσιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα 40άρια θα υποχωρήσουν ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα κάνει «βουτιά» αλλά θα παραμείνει στην περιοχή των 36 βαθμών, χαρίζοντάς μας έστω και με το... σταγονόμετρο λίγη δροσιά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή