Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό - Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Καιρός: Ελαφρά πτώση σήμερα θα σημειώσει η θερμοκρασία σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες

Παραλία Αττικής
INTIME NEWS
4'

Υψηλές θερμοκρασίες και βροχή αναμένονται για σήμερα, Δευτέρα 5/08. Παρόμοιες αναμένονται οι καιρικές συνθήκες έως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου. Μετά το μεσημέρι θα δούμε βροχές και στην Αττική κυρίως προς τα δυτικά και βόρεια, οι οποίες όμως δεν θα προβληματίσουν.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς - τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία - κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής - και τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 με 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Στερεά και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Στη βόρεια Εύβοια θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και τις πρωινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή