Καιρός: Πού αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κάνουμε Δεκαπεντάυγουστο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σήμερα

Καιρός: Πού αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κάνουμε Δεκαπεντάυγουστο
Associated Press
3'

Αλλάζει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς - τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34

Έρχεται με άγριες διαθέσεις ο υποτροπικός αεροχείμαρρος

Όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους τα καμώματα του καιρού.

Μια πρώτη εικόνα έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγρίβας ο οποίος έκανε λόγο για έναν υποτροπικό αεροχείμαρρο ο οποίος θα επηρεάσει την Ευρώπη και φυσικά και τη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει πως ο καιρός θα παραμείνει ζεστός χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έως και τις 15 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Όπως φαίνεται βάση της εικόνας που μας παρουσιάζουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, δεν περιμένουμε κάποια καιρική αλλαγή με βροχές αυτό το διάστημα. (τουλάχιστον σοβαρές ώστε να χαλάσουν κάποια σχέδια),σαν εκτίμηση.

Αντίθετα σταδιακά η θερμοκρασία θα πάρει τα πάνω της ξανά, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αιτία φυσικά ο υποτροπικός αεροχειμαρρος ,ο οποίος έχει διαθέσεις να ανέβει αρκετά ψηλά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στο άμεσο επόμενο διάστημα και μετά την πρόσκαιρη αλλαγή με τις αστάθειες στα ηπειρωτικά τα πράγματα θα ισορροπήσουν εκ νέου ,κυρίως από την Τρίτη και μετά, και οποία θερμική αστάθεια θα περιορισθεί δυτικά της Πίνδου, και την Δυτική Μακεδονία. (θερμές ώρες),με πολύ μικρή πιθανότητα για επέκταση.

Όπως φαίνεται λοιπόν, δεν χρειάζεται άγχος για τους αδειούχους του 15 Αυγούστου ,αλλά και τους αγρότες, και περιμένουμε τα νεότερα για την πιθανή εξέλιξη του Καιρού, και αν θα αλλάξει σημαντικά , μετά από αρκετές ημέρες όμως».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή