Καιρός – Μαρουσάκης: Βροχές στα ορεινά, ζέστη και μελτέμια στο Αιγαίο - Κίνδυνος για φωτιές

Συνεχίζεται και σήμερα (07/08) η ζέστη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
INTIME.
2'

Αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αττική, ενώ σήμερα το πρωί (07/08) έχουν αναπτυχθεί κάποιες συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο αλλά και στο νότιο Ιόνιο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αυτήν την ώρα, ο υδράργυρος ανέρχεται στους 26℃ στο νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ, στην βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται από 18℃ – 20℃. Το μεσημέρι ο υδράργυρος θα «αγγίξει» τους 35℃ στη βόρεια Ελλάδα και τους 36℃ – 37℃ λίγο πιο βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο με ριπές στα 5 – 6 μποφόρ. Παράλληλα, τα μελτέμια θα κάνουν την εμφάνισή τους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με εντάσεις κοντά στα 6 – 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα, οι άνεμοι δεν προβληματίζουν.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις απογευματινές ώρες οι συννεφιές θα γίνουν εντονότερες στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου), όπου εκεί δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη, σχετικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με κάποιες συννεφιές να κάνουν την εμφάνισή τους το απόγευμα που θα φέρουν κάποιες μπόρες και βροχοπτώσεις στα ορεινά. Στα 3 – 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 34℃.

Συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και το Σάββατο

Αύριο, Πέμπτη 08 Αυγούστου, θα αναπτυχθεί αστάθεια ξανά κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Παράλληλα, ανάλογο καιρικό μοτίβο θα αναπτυχθεί και την Παρασκευή, στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, αλλά και το Σάββατο, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί τις επόμενες μέρες στους 35℃ – 36℃ στα βόρεια τμήματα, ενώ πιο νότια θα βρισκόμαστε στους 36℃ – 37℃, με τα μελτέμια να κυριαρχούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στα 6 – 7 μποφόρ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα είναι αυξημένος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ανέμων.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα είναι ανάλογος με αυτόν που βιώνουμε τώρα, όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, με τη ζέστη να επικρατεί και τις απογευματινές ώρες να σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα, τα μελτέμια θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο.

Σχετικές ειδήσεις