Μερομήνια 2024: Βαριά «καμπάνα» μετά την 28η Οκτωβρίου - Έρχεται δραματική μεταβολή του καιρού

«Σκωτσέζικο ντους» θα θυμίζει ο καιρός τον χειμώνα 2024-2025
INTIME NEWS
2'

Τα Μερομήνια κάνουν τη δική τους πρόβλεψη μέσα από τη γνωστή πανάρχαια μέθοδο της παρατήρησης του καιρού τον Αύγουστο, με άλλους να τη λαμβάνουν υπόψη τους κι άλλους όχι με βάση τις επιταγές της σύγχρονης μετεωρολογίας.

Με τις προβλέψεις έως τις αρχές του 2025, πάντως, οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα, με τα πρώτα χιόνια ήδη να έρχονται από το φθινόπωρο. Οι έντονες καιρικές συνθήκες απαιτούν προσοχή και μέτρα προστασίας. με τον Σάκη Αρναούτογλου από την πλευρά του να μας δίνει έναν οδηγό έως το Δεκαπενταύγουστο.

Η πρόβλεψη από τα Μερομήνια για τον καιρό έως το φετινό φθινόπωρο

Σεπτέμβριος 2024

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν φυσιολογικές στα νότια της χώρας, αλλά θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες στα βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, που θα διατηρήσουν ευχάριστο τον καιρό σε πολλές περιοχές.

Οκτώβριος 2024

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα φέρει την πρώτη ισχυρή κακοκαιρία, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε ολόκληρη τη χώρα. Η απότομη αλλαγή του καιρού θα είναι αισθητή και θα απαιτήσει προσοχή από τους πολίτες.

Νοέμβριος 2024

Τα πρώτα χιόνια προβλέπεται να πέσουν μεταξύ 8 και 13 Νοεμβρίου, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία, και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Οι συνθήκες αυτές θα προκαλέσουν σημαντικές δυσκολίες, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.

Δεκέμβριος 2024

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα φέρει χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανή χιονόπτωση στα πεδινά της Μακεδονίας και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου ο καιρός θα γίνει σταδιακά πιο ήπιος, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.

Ιανουάριος 2025

Ο χρόνος θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μέσα του μήνα υπάρχει πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

Σχετικές ειδήσεις