Meteo: Επιδεινώνονται οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες - Προειδοποίηση για ανέμους έως και 90 χλμ/ώρα

Ήδη ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό για τα επόμενα 24ωρα

Meteo: Επιδεινώνονται οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες - Προειδοποίηση για ανέμους έως και 90 χλμ/ώρα
EUROKINISSI
1'

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή 11/08, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στη Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 11/08 θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ σε Ανατολική Στερεά, Κεντρική Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Ανατολική Πελοπόννησο τα 60-70 km/h, όπως ευδιάκριτα αποτυπώνεται στον παρακάτω Χάρτη.

xartis-anemoi.jpg

Χάρτης. Οι εκτιμώμενες μέγιστες ριπές των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) και οι διευθύνσεις τους (μαύρα βελάκια) για τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 11/08, όπως υπολογίζεται από το υψηλής ανάλυσης αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Επισημαίνεται ότι λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα, όπως διακρίνεται στον Χάρτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιάς της Κυριακής 11/08.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή