Καιρός: Σήμα κινδύνου από τους μετεωρολόγους - Εφιαλτικό το επόμενο 24ωρο με μανιώδεις ανέμους

«Κόκκινος» συναγερμός για τους ισχυρούς ανέμους και την επικινδυνότητα φωτιάς - Κρίσιμη και η αυριανή ημέρα
2'

Με ενισχυμένα μελτέμια θα κυλήσει ο καιρός και την Δευτέρα (12/8) με τον ακραίο κίνδυνο φωτιάς να παραμένει για τις επόμενες 24 ώρες.

Όπως επεσήμανε σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και οι επόμενες ημέρες θα κυμανθούν στο ίδιο μοτίβο μιας και η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι δυνατοί βοριάδες θα επιμείνουν.

Η προειδοποίηση του Θοδωρή Κολυδά

Με τους ανέμους να επιμένουν και την Δευτέρα, αφού οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ, υψηλή θα παραμείνει η επικινδυνότητα πυρκαγιών και το επόμενο 24ωρο.

«Ενισχυμένοι άνεμοι την Κυριακή και τη Δευτέρα όπου τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 7 με 8 μποφόρ.

Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα στις ακτοπολοικές συγκοινωνίες , αλλά ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών είναι μεγάλος τόσο στα νησιά (Κυκλάδες-Κρήτη) όσο και στις ανατολικές προσήνεμες προς τον βοριά περιοχές.»

Λαγουβάρδος: «Θα λέμε πως οι 37 βαθμοί φαίνονται σαν... δροσιά»

«Θα έχουμε πιο συχνά πλέον τέτοια καλοκαίρια. Δυστυχώς θα λέμε πως οι 37 βαθμοί φαίνεται σαν δροσιά, όμως η πραγματικότητα λέει ότι είναι 3-4 βαθμούς πάνω από το κανονικό αυτή τη περίοδο. Συνηθίζουμε κάτι ως φυσιολογικό που είναι όμως η αλλαγή του κλίματός μας. Τον Ιούλιο μόνο 4 μέρες είχαν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή» σχολίασε και καταλήγοντας τόνισε πως τα μεγάλα αστικά κέντρα θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις θερμοκρασίες τα επόμενα χρόνια.

«Όταν στις 11 το βράδυ η θερμοκρασία είναι κοντά στις μέγιστες κανονικές τιμές, δηλαδή 31-32 βαθμούς, λογικό είναι να μη βγαίνει ο κόσμος στο μπαλκόνι και να κάθεται μέσα με το κλιματιστικό. Τα μεγάλα αστικά κέντρα θα πληγούν από αυτή την κλιματική αλλαγή και τους παρατεταμένους καύσωνες. Είναι κάτι που πρέπει να δούμε γιατί στα μεγάλα αστικά κέντρα με λίγους πόρους πρασίνου όπως η Αττική, το πρόβλημα θα γίνεται όλο και χειρότερο τις επόμενες δεκαετίες» είπε καταλήγοντας ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Σχετικές ειδήσεις