Καιρός - Meteo: Θερμότερος του κανονικού και ο Σεπτέμβριος

Μακροπρόθεσμη πρόγνωση του meteo για τη μέση θερμοκρασία του Σεπτεμβρίου 

ζέστη
Η θερμοκρασία ενδέχεται να είναι αυξημένη κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου
Eurokinissi
1'

Θερμότερος του κανονικού αναμένεται να είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις που εκδόθηκαν μέσα στον Αύγουστο, δείχνουν αυξημένες θερμοκρασίες σε όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, η θερμοκρασία ενδέχεται να είναι αυξημένη κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου.

Συμφωνα με το 89% των διαθέσιμων σεναρίων, η μέση θερμοκρασία Σεπτεμβρίου θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, τα πιθανότερα σενάρια είναι να σημειωθούν αποκλίσεις της τάξης των 1-2°C (38%) και 0-1°C (31%), ενώ η πιθανότητα για μέσες θερμοκρασιακές αποκλίσεις άνω των 2°C είναι περίπου 19%. Τέλος, υπάρχει 11% πιθανότητα να έχουμε χαμηλότερη του κανονικού μέση θερμοκρασία, επισημαίνουν οι επιστήμονες Γ. Φραγκουλίδης, Κ. Λαγουβάρδος και Β. Κοτρώνη.

Meteo

Τονίζεται ότι οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα και σκοπό έχουν την εκτίμηση της τάσης στη μηνιαία και εποχιακή εξέλιξη των μέσων καιρικών συνθηκών. Οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας σε ημερήσια και τοπική βάση λόγω της επίδρασης κάθε είδους καιρικών συστημάτων ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από τη μέση απόκλιση μιας περιόδου ενός ή περισσότερων μηνών σε μια ευρύτερη περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή