Αυτός θα είναι ο καιρός του φθινοπώρου: Συγκεκριμένη πρόβλεψη για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο

Καιρός: Μακροπρόθεσμη εκτίμηση φθινοπώρου για Ελλάδα και Ευρώπη
Associated Press
2'

Σε μια αναλυτική παρουσίαση του καιρού που αναμένεται για ολόκληρο το ερχόμενο φθινόπωρο προέβη το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Σεπτέμβριος αναμένεται πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα, παρόμοια κατάσταση και τον Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο επιτέλους θα βρέξει!

Σεπτέμβριος 2024

Θερμότερος των κανονικών στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας και δυτικής Ευρώπης και της μέσης Ανατολής ενω και για την χώρα μας υπάρχουν πιθανότητες 60 με 70% οι θερμοκρασίες να είναι πάνω του κανονικού. Η μέση απόκλιση φαίνεται ότι θα κυμανθεί κοντά στους + 2 βαθμούς κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα καθιστώντας τον έναν πολύ θερμό μήνα σε σχέση με τις κανονικές τιμές.

Από άποψη βροχοπτώσεων φαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας με χαμηλότερες από τις κανονικές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ενδεχομένως στα δυτικά τμήματα να είναι λίγο περισσότερες ενώ το ανατολικό και βόρειο κομμάτι αρκετά χαμηλότερες από τις κανονικές τιμές .


Οκτώβριος 2024

Θερμότερος των κανονικών θα είναι ο μήνας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ιδιαίτερα στην νότια και ανατολική πλευρά με συνεχόμενο νότιο ρεύμα από την Αφρική προς την βόρεια ανατολική Ευρώπη. Η χώρα μας και πάλι θα βρίσκεται στο θερμό τομέα και κοντά στο κέντρο της θερμής εισβολής με αποτέλεσμα και πάλι η θερμοκρασία να βρεθεί κατά +2 τουλάχιστον βαθμούς κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές καθιστώντας και τον Οκτώβριο έναν πόλυ θερμο μήνα σε σχέση με τις κανονικές τιμές

Από άποψη βροχοπτώσεων φαίνεται ότι ο μήνας θα είναι σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου ενώ ενδεχομένως στα νότια τμήματά του να βρεθεί σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Νοέμβριος 2024

Εγκαθίδρυση χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων την κεντρική Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη φαίνεται το Νοέμβριο με αποτέλεσμα παρόλο την συνέχιση του νότιου ρεύματος στη χώρα μας και τις υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 1-2 βαθμούς κελσίου η κατάσταση να χαρακτηρίζεται πιο διαχειρίσιμη από τους προηγούμενους 2 μήνες.

Από άποψη βροχοπτώσεων φαίνεται ότι ο μήνας θα είναι ένας κανονικός κατά βάση στις περισσότερες περιοχές της χώρας επιτέλους μετά από πάρα πολλούς μήνες. Σε λίγες περιοχές της δυτικής χώρας και το ανατολικού Αιγαίου δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν ελαφρώς και οι κανονικές τιμές.