Σήμα κινδύνου από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν»

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια
INTIME NEWS
1'

Σχεδόν 18.000 κεραυνοί κατεγράφησαν τις τελευταίες ώρες στην δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Τις επόμενες ώρες ισχυροί κεραυνοί, έντονες βροχές και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, την Πιερία, την Χαλκιδική και την Καβάλα.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιού και την Τρίτη με τα έντονα φαινόμενα να σημειώνονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την Πελοπόννησο, ενώ πιθανές μπόρες αναμένονται και στα ορεινά της ΑΘήνας.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Καταλήγοντας, ο μετεωρολόγος του Alpha ανέφερε, ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη επιστρέφουμε ξανά στο καλοκαίρι, με τον υδράργυρο να φτάνει ξανά τους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Ανατροπή με τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο - Τι δείχνουν οι χάρτες

Προς ανατροπή οδεύουμε για τον καιρό Σεπτέμβρη και Οκτώβρη όπως φαίνεται από τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Σύμφωνα με τον πολύπειρο προγνώστη, Θεοφάνη Χατζηγρίβα, οι χάρτες δείχνουν αυτή τη στιγμή πως η ζέστη απομακρύνεται, με τον ίδιο να σημειώνει πως ωστόσο είναι πολύ νωρίς για τελικές προβλέψεις.

Σχετικές ειδήσεις