Κακοκαιρία: Νύχτα αγωνίας με «κυτταρικές καταιγίδες» - Σαρώνει το χαλάζι, 60.000 κεραυνοί - αστραπές

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετές περιοχές - Ποιες θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες 

Κακοκαιρία: Νύχτα αγωνίας με «κυτταρικές καταιγίδες» - Σαρώνει το χαλάζι, 60.000 κεραυνοί - αστραπές
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
2'

Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές.

Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον Alpha.

Για τις επόμενες ώρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, από τη Ζάκυνθο και βορειότερα, στην Ήπειρο αναμένονται έντονα φαινόμενα, προσοχή συνέστησε στη Φθιώτιδα και στις Σποράδες αλλά και σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Τρίκαλα.

Από την πλευρά του ο αναλυτής καιρικών φαινομένων Θεοφάνης Χατζηγρίβας έκανε λόγο για «κυτταρικές καταιγίδες» ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Ζημιές από το χαλάζι σε Λάρισα και Ημαθία

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στη Λάρισα.

Όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός του onlarissa.gr, μετά τη λήξη του φαινομένου δυσκολίες εντοπίζονται στον κυκλικό Κόμβο του Αγίου Αχιλλίου, όπου μεγάλο κλαδί πλατάνου έσπασε και «προσγειώθηκε» στο οδόστρωμα, ενώ τμήμα της οδού Γεωργίου Σεφέρη (στη συμβολή της με την Γούναρη) πλημμύρισε με κάποιους κατοίκους να προσπαθούν να αποφράξουν φρεάτιο για την αποχώρηση των νερών που συγκεντρώθηκαν.

Ακόμη, στο κέντρο της πόλης κάδοι απορριμμάτων μετακινήθηκαν από τον δυνατό αέρα, ενώ γεμάτη μικρά κλαδιά είναι και η Κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων. Μια εξ αυτών στην οδό Πολυτεχνείου.

larisaa.jpg
larisaaa.jpg

Τοπικές βροχές με έντονη χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας σημειώθηκαν στην Ημαθία το μεσημέρι της Τρίτης 20 Αυγούστου, σύμφωνα με το verianet. Το χαλάζι στη Βέροια ήταν μικρό σε μέγεθος, ενώ στα χωριά της Νάουσας, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεφτε σαν «πέτρες».

xalazi1.jpg

Στην Κοζάνη, σύμφωνα με το Kozan.gr, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν το σπάσιμο και την πτώση μεγάλου κλαδιού δέντρου στην περιοχή της λαϊκής αγοράς στα Σέρβια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή