Κακοκαιρία: Έφτασε στην Αθήνα, βρέχει στα βόρεια προάστια - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Κακοκαιρία: Πλήττουν την Αττική οι πρώτες μπόρες 
Φωτ.: Eurokinissi
3'

Αποπνικτική είναι αυτήν την ώρα η ατμόσφαιρα στα βόρεια προάστια της Αθήνας όπου άρχισε να βρέχει και σε συνδυασμό με τη ζέστη και την υγρασία οι συνθήκες είναι δύσκολες.

H κακοκαιρία αναμένεται να έχει συνέχεια στην πρωτεύουσα και τις επόμενες ώρες.

Με την αστάθεια να περιορίζεται, θα κυλίσει η αυριανή ημέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μπόρες και καταιγίδες θα πέσουν στα βόρεια της ηπειρώτικής χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, το οποίο θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε πως έπεσαν χιλιάδες κεραυνοί από χθες το απόγευμα στη χώρα κυρίως στην Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Σε εκείνες τις περιοχές σημειώθηκαν και μεγάλοι όγκοι νερού.

Δείτε την πρόγνωσή του:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 33 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.