Ανατροπή με τον καιρό: Πέφτει οριστικά η θερμοκρασία - Τι θα γίνει το φθινόπωρο

Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου
2'

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και μετά...ξαναλλάζει, ωστόσο τα σενάρια για ένα νέο καύσωνα τον Αύγουστο απομακρύνονται.

Επίσης σύμφωνα με το Meteo24news αναμένεται οριστική αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών, για την εποχή, θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν την χώρα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ευχάριστες οι πληροφορίες που παίρνουμε από τα παγκόσμια μετεωρολογικά μοντέλα καθώς φαίνεται ότι θα έχουμε οριστική αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών ,για την εποχή ,θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν την χώρα εδώ και αρκετό καιρό .

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα (σενάρια 850hPa θερμοκρασίας στα 1500 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας) η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά και θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα φαίνεται η αστάθειανα επανέρχεται σχεδόν επί καθημερινής βάσης με τα δυτικά και βόρεια να δέχονται κατά περιόδους αξιόλογες βροχοπτώσεις .

Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των κλιματικών μοντέλων. Εξηγεί πως οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου θα κυλήσουν με φυσιολογικές θερμοκρασίες αλλά και οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος θα είναι περισσότερο ζεστοί από τα φυσιολογικά.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των κλιματικών μοντέλων οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου φαίνεται να κυλούν με φυσιολογικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και με λίγο περισσότερη ζέστη για τα νησιά μας.
Επίσης θα σημειωθούν περισσότερες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους Φθινοπωρινούς μήνες :Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη , 8 προγνωστικά κέντρα προβλέπουν ότι η πιθανότητα να είναι περισσότερο ζεστοί από τα φυσιολογικά, είναι πάνω από 60%».