Τι δείχνει η κυκλοφορία των συστημάτων, η ανάρτηση Κολυδά και το ποδαρικό του Σεπτέμβρη

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο διάστημα

Τι δείχνει η κυκλοφορία των συστημάτων, η ανάρτηση Κολυδά και το ποδαρικό του Σεπτέμβρη
2'

Οι υψηλές θερμοκρασίες που μας έχουν ταλαιπωρήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να υποχωρούν από την Κυριακή και να μην επιστρέφουν.

Ενδιαφέρον έχει η νέα αναφορά του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

TA ΚΑΛΑ ΝΕΑ ...
-Μετά από πολύ καιρό, οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν από την Κυριακή και επανερχόμαστε σε επίπεδα θερμοκρασιών λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
-Η κυκλοφορία των συστημάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί μπρος το παρόν να προκαλέσει πολλές βροχές, όμως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα.

Επίσης σύμφωνα με το Meteo24news αναμένεται οριστική αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών, για την εποχή, θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν την χώρα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ευχάριστες οι πληροφορίες που παίρνουμε από τα παγκόσμια μετεωρολογικά μοντέλα καθώς φαίνεται ότι θα έχουμε οριστική αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών ,για την εποχή ,θερμοκρασιών που ταλαιπωρούν την χώρα εδώ και αρκετό καιρό .

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα (σενάρια 850hPa θερμοκρασίας στα 1500 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας) η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά και θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα φαίνεται η αστάθειανα επανέρχεται σχεδόν επί καθημερινής βάσης με τα δυτικά και βόρεια να δέχονται κατά περιόδους αξιόλογες βροχοπτώσεις .

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή