«Αυλαία» με καταιγίδες για τον Αύγουστο - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το φθινόπωρο

Η εξέλιξη του καιρού μέχρι τέλη Αυγούστου και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το φθινόπωρο που ανοίγεται μπροστά μας
2'

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή να αγγίζει στα μέγιστα τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τσατραφύλλιας: Απομακρύνεται η πιθανότητα για νέο καύσωνα μέχρι τέλη Αυγούστου

«Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των κλιματικών μοντέλων οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου φαίνεται να κυλούν με φυσιολογικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και με λίγο περισσότερη ζέστη για τα νησιά μας.
Επίσης θα σημειωθούν περισσότερες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους Φθινοπωρινούς μήνες :Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη , 8 προγνωστικά κέντρα προβλέπουν ότι η πιθανότητα να είναι περισσότερο ζεστοί από τα φυσιολογικά, είναι πάνω από 60%.», σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ενδιαφέρον έχει η νέα αναφορά του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα, ενώ αναφέρει, ότι από την Κυριακή σταματούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Σχετικές ειδήσεις