Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες - Τι μας περιμένει την επόμενη εβδομάδα

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες - Τι μας περιμένει την επόμενη εβδομάδα
2'

Με καιρική αστάθεια θα κυλήσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Θοδωρή Κολυδά, μέσα από τα social media.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, έκανε λόγο για αστάθεια σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες ερχόταν από τη Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής .

Κρίσιμο 48ωρο με ισχυρούς ανέμους και ζέστη - «Καμπανάκι» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο έντασης 6-7 μπποφόρ και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου, θα κινηθεί ο καιρός αύριο (Σάββατο 24/8), σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ μίλησε για αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης φωτιάς, καθώς η ένταση των ανέμων θα θυμίζει την ημέρα που ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στον Βαρνάβα.

Η αναλυτική πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου

Ο υδράργυρος θα φτάσει στα μέγιστα στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, ενώ σε Σποράδες, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες τοπικές μπόρες αναμένονται το Σάββατο (24/8) στα βόρεια ορεινά.

Την Κυριακή θα βρέξει τοπικά και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μιρκή πτώση.

Στην Αττική και Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός έως τουλάχιστον την Κυριακή. Η μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και στο κέντρο της Αθήνας 37 βαθμοί Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 35 βαθμοί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή